Hlavní obsah

Audi připravilo sportovní kit pro TT

Novinky,

Nový sportovní kit s tradičním označením S-Line připravili v automobilce Audi pro nové sportovní kupé Audi TT. Není to žádná velká změna, ale na TT zatím není důvod moc co měnit.

Článek

Změny na vnějších dílech nejsou tak výrazné, přesto daly pořádně zabrat výrobním závodům, které musí nyní vyrábět dva zcela nové nárazníky. Především ten přední přišel o kousek středního "lízátka, které je normálně lakované a celistvé se spoilerem. Tady jej nahradil malý karbonový jazyk.

Na opačném konci vozu najdeme nový difuzor, který je také z kompozitu jen lehce přelakovaného bezbarvým lakem, aby byl pořádně vidět. Nová jsou také velká kola o rozměrech 18, 19 nebo dokonce 20 palců s nízoprofilovými pneumatikami. S instalací větších kol ale nutně také musela přijít úprava podvozku, která lehce přitvrdila tlumiče a světlou výšku snížila o jeden centimetr.

Když se otevřou dveře, hned padne pohled na prahy. Mají tradiční obložení leštěným hliníkem s logem S-Line. Uvnitř byla vyměněna řadicí páka. Ta má nyní větší průměr a je kompletně potažená perforovanou kůží. Stejný materiál najdeme i na volantu s větším průměrem věnce.

Cena sportovního kitu je různá. Pro motory 2.0 TFSI a 3,2 V6, pro které je úprava připravena, se pohybuje od 1300 euro (asi 36 000 Kč) za vizuální úpravy do 1800 euro (asi 50 000 Kč) za kompletní změnu i s podvozkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové Audi TT odhaleno

Druhá generace 2+2 sedadlového kupé byla konečně odhalena. Slavnostní akce se konala v Berlíně a zúčastnilo se jí nejen novináři, nejvyšší představitelé...

Audi TT dostane i turbodiesel

Zahraniční weby překvapily zprávou, která zaskočí fanoušky modelů Audi TT. Počítá se totiž, že tento vyloženě sportovní model bude mít pod kapotou...

Výběr článků

Načítám