Hlavní obsah

VW GTI ještě divočejší

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím jen studie, ale v budoucnu možná i limitovaná série je Volkswagen Golf GTI Edition 30. Nabízí to, co po automobilce chtějí zákazníci - vyšší výkon, efektnější design a především mít nejlepší vůz ve třídě.

Článek

Ve třídě výkonných hatchbacků je hodně nacpáno. Vzpomeňme třeba Renault Mégane RS (zanedlouho projde naším testem) či Honda Civic Type-R [celý článek]. Volkswagen se tak rozhodl s nimi bojovat a zatím alespoň jako koncept trochu "připepřit" model Golf GTI speciálem Edition 30 (na počest výročí modelů GTI).

Upravený software řídicí jednotky tak dokázal vymáčknout z dvoulitrového čtyřválce TFSI velmi slušných 169 kW (230 koní). Výrobce bohužel nezveřejnil další technické specifikace a to ani maximální rychlost vozu či jeho zrychlení.

Po vzhledové stránce se vůz také lehce změnil. Na první pohled zaujmou velká osmnáctipalcová kola v černém provedení. Fanoušci si také všimnou úprav nárazníku, který je po přilepení "lízátka" o něco nižší. také v interiéru je několik sportovních kovových doplňků.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen Golf GT na benzin i naftu

V České republice se objevil nový typ Volkswagenu Golf, který nese na přední masce sportovní značku GT. Tentokrát ale chybí konečné I, což znamená, že motor...

První kilometry s Volkswagenem Golf GT

Dostali jsem možnost absolvovat první kilometry s novými motory 1.4 TSI, které jsou nyní instalovány v modelech Volkswagen Golf, Golf Plus, Touran a Jetta....

Výběr článků

Načítám