Hlavní obsah

Poslední Porsche Carrera GT bude vyrobeno 6. května

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche se rozhodlo ukončit výrobu supersportovního modelu Carrera GT. Po dvou letech se tak uzavírá jedna kapitola, která přinesla značce velkou prestiž, ale žádné velké finanční zisky.

Článek

V roce 2003 se začal prodávat supersportovní automobil Porsche Carrera GT. Jeho příprava pro ruční malosériovou výrobu však trvala celé tři roky, což předurčilo jeho problematický život.

Značka původně plánovala jeho výrobu pouze v limitovaném počtu 1500 kusů. Jenže zájem byl tak velký, že nebylo možné prostě dalších 230 bohatých zákazníků odmítnout a navíc náročnost výroby téměř zrušila jakýkoli finanční zisk. Prvních několik kusů navíc bylo svoláno zpátky do servisů, kde jim musela být upravena brzdová soustava.

Po třech letech se tak dostává produkce do závěrečné fáze. Vůz o výkonu 450 kW, který stojí kolem 17 000 000 Kč si zakoupil i jeden ze slavných českých hokejistů. Bohužel jeho cesta trvala jen několik minut, když příliš silný vůz byl nad jeho řidičské schopnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám