Hlavní obsah

Inspirace řeckou mytologií - VW Eos

Právo, Novinky, ši, aak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/FRANKFURT NAD MOHANEM

Nový Volkswagen cabriolet-coupé Eos byl v pondělí ve světové premiéře představen na autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem. Jméno se váže k řecké mytologii, v níž Eos byla bohyní úsvitu a ranních červánků. Zároveň evokuje nejkrásnější okamžiky při jízdě v otevřeném kabrioletu - první minuty letního dne za rozbřesku. Z fonetického hlediska je Eos krátké, jasné a čisté jméno, snadno vyslovitelné po celém světě.

Článek

Použitím jména Eos pokračuje značka VW v čerpání názvů z řecké mytologie. Pokud se zajímáte o řecké mýty, víte, že bohyně Eos se vynořovala se svým vozem z mořských hlubin, aby lidem za rozbřesku přinášela denní světlo. Eos je také matkou větru a hvězd Večerky a Jitřenky. Úsvit, vítr, hvězdy - to všechno nádherně ladí s jízdou ve fascinujícím kabrioletu.

Eos není přímo odvozen z některého uzavřeného modelu - od začátku byl vyvíjen samostatně jako cabriolet-coupé. Základní technické prvky, zejména motory, jejichž výkony se pohybují v rozmezí od 85 do 184 kW a podvozkové skupiny mají hodně společného s novým Passatem.

Připravujeme podrobnosti

Reklama

Výběr článků

Načítám