Hlavní obsah

Kia začne nový XCeed vyrábět v srpnu, ve slovenské Žilině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již čtvrtá karosářská verze nového Ceedu bude stejně jako dosavadní varianty vznikat ve slovenské automobilce poblíž Žiliny. Sjíždět z pásů začne v srpnu, následovat bude prodej prvních vozů, a to ještě letos.

Foto: Kia 2x

Kia XCeed

Článek

Poměrně rychlý nástup výroby má nový crossover XCeed. Kia Motors začne ve své továrně v Žilině vyrábět nový model ze začátku srpna. Zahájení prodeje nového crossoveru v České republice je naplánováno na 3. čtvrtletí. Uvedla to mluvčí automobilky Kateřina Vaňková.

Cenu modelu firma zatím neoznámila. Městský crossover byl navržený v evropském návrhářském centru Kia ve Frankfurtu. Bude zřejmě jedním z hlavních konkurentů Škody Kamiq, která přijde na tuzemský trh v září.

Kia XCeed má nabídnout sportovnější alternativu k tradičním modelům SUV. Model XCeed s délkou 4395 mm, šířkou 1826 mm a výškou až 1495 mm zaujímá postavení mezi hatchbackem Ceed a modelem Sportage a nabídne srovnatelně prostorný interiér jako nejprodávanější vozy SUV na evropském trhu.

Foto: Kia

Všechny panely karoserie, až na přední dveře, jsou nové.

XCeed vychází z modelu Ceed, jenž patří k největším vozům kompaktní třídy. Poloha sedadel je zvýšena o 42 mm. Svým výrazně dynamickým vzhledem připomíná kupé s kabinou posunutou dozadu a strmá záď modelu pak evokuje fastback. Nový XCeed nabízí zavazadelník o objemu 426 litrů, po sklopení zadních sedadel dělených v poměru 40:20:40 až 1378 litrů. Vůz bude nabízený s pěti nízkoemisními pohonnými jednotkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám