Hlavní obsah

Škoda postavila speciální karoq pro cyklisty. Na palubě má i pračku

Novinky, mb, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo rád jezdí na kole, jistě to zná - auto s ližinami, na ližinách nosič, v nosiči kolo. Jenže máte-li běžné auto, vyprat propocený trikot lze až doma. Ne tak ve Škodě Karoq Velo, která má palubní pračku.

Škoda Karoq VeloVideo: Škoda UK

 
Článek

Ne, opravdu není prvního dubna, koncept Karoq Velo britského zastoupení Škody je myšlen vážně, přinejmenším trochu. Je výsledkem výzkumu mezi zhruba patnácti stovkami aktivních cyklistů, kteří byli tázáni na to, co by si v ideálním cykloautě představovali.

Foto: Škoda 2x

Koncepční vůz má speciální polep.

Nářadí je samozřejmost, stejně jako nosič na kola. Speciální upevnění pro rám kola v interiéru se taky dá pochopit, stejně jako tlakový čistič, nazývaný „wapka” - nejedno MPV má vestavěný vysavač.

Co ale žádné jiné auto na světě dost pravděpodobně nemá, je vestavěná pračka. Teoreticky tak prostě přijedete, umyjete kolo, převléknete se, špinavé věci hodíte do pračky - a než dojedete domů, máte vypráno. Ovšem, co dělá systém s odpadní vodou, jsme se nedozvěděli.

Foto: Škoda

Uvnitř najdete i pračku.

Za zmínku stojí také dvě věci z éry moderních technologií, které se budou hodit zejména exhibicionistickým cyklistům. Jsou jimi dron s funkcí sledování, který má i vlastní magnetickou přistávací plochu na kapotě, a vestavěný Wi-Fi hotspot.

Ovšem, Karoq Velo je koncept, existuje v jediném kuse, nebude se vyrábět. Což je možná škoda s malým „š” - alespoň pro ty, kteří holdují cyklistice.

Anketa

Koupili byste si Karoq Velo?
Ano, je to zajímavý nápad
25 %
Nejsem rozhodnut/a
2 %
Ne, pračka mi stačí doma
73 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 244 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám