Hlavní obsah

Španělé upravili Bentley Bentayga, je z něj monstrum

Bentayga je možná nejluxusnější SUV na světě, ale nejdrsnější až dosud žádná jeho verze nebyla. Španělský tuner to chtěl změnit, a tak Bentaygu upravil tak, že vypadá, jako by chtěla zítra startovat do offroadové rallye.

Foto: Bengala Automotive Design SL 3x

Bentley Bentayga Bengala

Článek

Bentley a Dakar jsou slova, která se opravdu zřídka vyskytují v jedné větě. Nástrahy nejslavnější pouštní offroad rallye by se asi daly zvládnout v „tanku” s logy Bentley, o kterém byla řeč nedávno, ale to pravé auto britské značky pro tento podnik tu máme právě dnes.

Jmenuje se Bentley Bentayga Bengala a už z toho je nasnadě, že to nebyla značka Bentley, která dostala nápad tento stroj přivést k životu. Stojí za ním úpravce jménem Bengala Automotive Design SL, který pochází ze Španělska.

Foto: Bengala Automotive Design SL

Je to jen ilustrace, alespoň prozatím.

Představte si Mercedes G 500 4x4 na druhou, jen místo krabicoidního Mercedesu tu stojí základem opulentní Bentley. Má výrazně zvýšený podvozek, offroadová kola, mohutný přední rám a trubky pod nárazníky pro ochranu plastů.

Foto: Bengala Automotive Design SL

Světlá výška je ohromná.

Jestli tuner bude něco dělat i s motory, zatím nebylo oznámeno. Ovšem ne že by 608 koní a 900 N.m šestilitrové W12 bylo málo.

Obrázky neukazují hotové auto, jsou jen ilustracemi. Bengala Automotive nabízí vůz případným zájemcům, chce vyrobit patnáct kusů. Očekáváme, že každý bude na míru zákazníkovi, od čehož se bude odvíjet i cena, ale žádné informace o finanční stránce věci zatím zveřejněny nebyly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám