Hlavní obsah

Tank z luxusního kupé? Kde jinde než v Rusku

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karoserie z luxusního bentley, pásy z tanku, šílené nápady a Rusko. Když smícháte tyto čtyři věci dohromady, dostanete Ultratank. Jeho prototyp sestavila partička Rusů, a i když stále nejsou vychytané všechny mouchy, pohled na majestátní stroj stojí za to.

Foto: Profimedia.cz

Ultratank je křížencem luxusního auta a tanku.

Článek

Na první pohled je zřejmé, že se jedná o dost bizarní mašinu. Mezi pásy z tanku se tyčí železy vyztužená karoserie luxusního automobilu. Parta Rusů nyní testuje, co všechno už prototyp zvládne.

Ačkoliv Ultratank, jak se stroj jmenuje, nedokáže při jízdě zatáčet, zdá se, že zábavy se s ním dá i tak zažít dostatek. Terénní překážky překonává řidič s jistotou tanku, a přitom pohodlně sedí usazen v kožené sedačce Bentley Continental GT.

Zapracovat bude muset skupina konstruktérů především na usazení tankových pásů, kvůli nimž stroj nedokáže plnohodnotně zatočit. Jakmile se to podaří, předpokládají muži, že se rovněž zvýší maximální rychlost až na 100 kilometrů v hodině. Nyní Ultratank, poháněný původním osmiválcem, brázdí ruské cesty zhruba polovičním tempem.

Přestože automobilová značka Bentley je britského původu, ruskou duši si vozidlo zachovalo. Na zadní straně se hrdě tyčí znak ruské Volhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám