Hlavní obsah

I nejmenší řada Porsche možná bude v příští generaci elektrifikována

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche už je v současné době na cestě k elektrifikaci. Plug-in hybridů má v nabídce několik, letos se dočkáme prvního moderního elektromobilu ze Stuttgartu. Elektrický či hybridní pohon však v příští generaci dostanou i malé sporťáky Cayman a Boxster. Porsche o tom alespoň vážně uvažuje.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Porsche 718 Boxster GTS

Článek

Představení nové generace vozů řady 718, tedy otevřeného Boxteru a kupé Cayman, se chystá sice nejdříve za dva roky, ovšem právě nyní Porsche zvažuje pohonné jednotky, které nejmenší modely využijí. Vedle klasických spalovacích jednotek může roli hrát i hybridní či elektrický pohon.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Porsche 718 Cayman GTS

„Máme prototypy příští 718, které pohání nejen elektřina, ale i hybridní ústrojí. Pokud se podíváme na příští výrobní program, je tedy zařazení těchto jednotek možné,“ říká pro britský Autocar Oliver Blume, člen správní rady Porsche.

Elektrifikace čeká i kompaktní SUV Macan. Již v příští generaci, která bude stavět na modulární platformě MLB. V tomto případě však již bylo rozhodnuto, že půjde o čistý elektromobil. I zde zůstanou spalovací motory v nabídce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám