Hlavní obsah

Škoda Kodiaq GT jezdí i v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kupé-verze Škody Kodiaq se v Evropě neprodává, je to model pro čínský trh. Přesto bylo jedno auto spatřeno v Praze a v Mladé Boleslavi. Chystá Škoda export tohoto vozu z Číny?

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq GT

Článek

Když jsme byli vloni na podzim v Číně testovat Škodu Kodiaq GT, vyptávali jsme se, jestli je možné, aby se prodávala i v Evropě. Tehdy nebyl ani náznak kladné odpovědi.

Přesto byl Kodiaq GT spatřen i v České republice, a to na normálních „bílých“ německých registračních značkách. Písmena DA v levé části značky ukazují na město Darmstadt v Hesensku.

První fotografie pochází údajně z Prahy, druhá z Mladé Boleslavi – a vidíme, že se jedná o jedno a to samé auto. V Boleslavi parkuje na místě vyhrazeném pro návštěvy automobilky u budovy nazvané Pentagon.

Změnila škodovka plány stran zemí, kde Kodiaq GT nabídne? Podle mluvčího automobilky Vítězslava Pelce nikoliv, Kodiaq GT zůstává modelem určeným výhradně pro čínský trh a v Evropě se nabízet nebude. Kousek na fotografiích podle něj patří automobilce a po Evropě jezdí za účelem testování kvality.

Pokud by někdo chtěl Kodiaqem GT v Evropě normálně jezdit, musel by si ho z Číny dovézt individuálně a nechat ho homologovat pro provoz na evropských silnicích. Nicméně, něco takového se děje většinou u supersportů či jinak exkluzivních a drahých aut, ne u běžných crossoverů.

Anketa

Chtěli byste, aby Škoda prodávala Kodiaq GT i v Evropě?
Ano a koupil/a bych si ho
58,5 %
Ano, ale nekoupil/a bych si ho
10 %
Je mi to jedno
19,1 %
Ne
12,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 702 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám