Hlavní obsah

Porsche ukázalo skici Taycanu, zatím odhaluje nejvíc

Porsche Taycan už má tisíce zákazníků, přestože ho svět ještě neviděl. Dva obrázky, zaslané některým zákazníkům e-mailem, ale ukazují vůz, který by do sériové výroby nemusel mít daleko.

Foto: Porsche 2x

Porsche Taycan na nejnovější skice

Článek

Porsche Taycan, první ryzí elektromobil zuffenhausenské automobilky, jsme zatím mohli vidět jen v maskovací fólii; odhalení je v plánu až na září letošního roku. Přesto si už více než 20 tisíc lidí vůz objednalo.

Web Taycan Forum se ale dostal ke dvěma skicám, které vybraným zákazníkům v minulém týdnu poslalo samo Porsche skrz internetový odkaz. A protože je odkazovaná stránka dostupná veřejně, na obrázky se může podívat celý svět.

Foto: Porsche 2x

Odrazky a konvenční zrcátka jsou prvky aut v sériové výrobě. U konceptů jsou k vidění jen zřídka.

Samozřejmě jsou to pořád skici, nejsou to fotky hotového auta, ty si automobilka jistě střeží mnohem pečlivěji. Přesto dává skica poměrně jasné vodítko, jak by sériový Taycan mohl vypadat. Má konvenční zrcátka i odrazky v zadním nárazníku, takže do sériového auta opravdu nemusí mít daleko.

Podle starších informací má Taycan zrychlit na stovku za 3,5 vteřiny a na jedno nabití baterií má ujet více než 500 km. Další detaily se dozvíme na zářijovém odhalení.

Reklama

Výběr článků

Načítám