Hlavní obsah

Ženeva 2019: Už i Alfa Romeo má auto do zásuvky

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská Alfa Romeo stále hraje o záchranu. Její špatná prodejní čísla zatím značku nepotopila jen proto, že jde o tradiční firmu, jakýsi šperk na náhrdelníku koncernu FCA. A tak doufejme, že koncept hybridního modelu Tonale je blýskáním se na lepší časy.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Alfa Romeo Tonale

Článek

Dlouho jsme čekali, co Alfa Romeo představí za novinku. Značka ji utajila dokonale až do poslední chvíle a představila ji skutečně až na stánku v Ženevě. Alfa Romeo Tonale je krásné SUV, které má mít plug-in hybridní pohon. Ukazuje, kam se značka chce v nedaleké budoucnosti ubírat. A možná je to ta správná cesta.

Vzhled auta samozřejmě navazuje na tradici značky, ale zase se nesnaží příliš odkazovat na současné SUV Stelvio. Naopak. Přední část třeba světly vzpomíná na model Brera, boční linie zase lehce připomínají Disco Volante. A je to moc dobře. Alfa Romeo byla a, jak to vypadá, stále bude jedno z nejvíc sexy aut na trhu.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Alfa Romeo Tonale

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Interiér je samozřejmě kompletně digitální a ze středového displeje je možné se připojit i do dvou speciálních funkcí, které zatím žádná Alfa Romeo nemá. Aplikace Alfista se spojí s diskusními fóry a značkovými kluby, kde nabídne například setkání klubových fandů. Aplikace Paddock zase umožní online dokupovat zajímavé doplňky pro automobil, a tak ho neustále obměňovat.

I když značka prezentuje auto jako plug-in hybrid, neuvolnila žádné informace o technice. Jen zdůrazňuje, že ani s tímto pohonem nepřijde zkrátka žádný fanoušek ostré jízdy. Třeba speciální jízdní režim Dynamic má prostě nařídit elektromotoru i spalovacímu agregátu co největší využití jejich potenciálu. Žádné kompromisy. Představení sériové verze se očekává během příštího roku.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám