Hlavní obsah

Koncept stylového elektromobilu od Škody na prvních skicách

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda se letos chystá naplno vstoupit do světa elektromobilů. Připomene to svým konceptem Vision iV, který ukáže na ženevském autosalonu v březnu. Zatím Boleslavští nabízejí první designérské črty.

Foto: Škoda 2x

Škoda Vision iV má spojené přední světlomety

Článek

Možná si vzpomenete na koncept Vision E. Kupé-SUV mělo coby studie před rokem elektrický pohon a předznamenalo budoucí vůz podobného typu. Ten se může představit již na konci letošního roku. Znovu na něj však poutá studie Vision iV. Tu Škoda ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě, který startuje 5. března novinářskými dny.

Zatím designérské oddělení poodhaluje studii pomocí designérských návrhů. Skutečně se jedná o evoluci Visionu E. Znovu se jedná o dynamicky pojaté SUV. „Přední široká světelná lišta je zcela novým prvkem, který bude společný všem elektromobilům Škoda. Studie Vision iV díky ní dostala velice moderní tvář a působí silným a sebevědomým dojmem,“ popisuje jednu z designových novinek šéfdesignér značky Škoda Oliver Stefani.

Foto: Škoda 2x

Zadní svítilny Škody Vision iV respektují zavedenou tardici písmene C.

Do konce roku 2020 představí Škoda deset elektrifikovaných modelů. Krom sériové verze tohoto vozu, který by měl být čistým elektromobilem na speciální platformě MEB, jako chystaný Volkswagen Crozz v sériové verzi, se ještě letos dočkáme také plug-in hybridního pohonu pro zmodernizovaný Superb či elektro verze městského vozu Citigo.

Celkem bude v následujících čtyřech letech Škoda investovat zhruba dvě miliardy eur do alternativních pohonů a do nových služeb souvisejících s mobilitou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám