Hlavní obsah

První elektromobil Mazdy přijde v roce 2020, plug-in hybrid o rok později

Ani Mazdu, která se vyhýbá downsizingu jako čert kříži, neminou elektromobily. Automobilka sice podepsala spolupráci s Toyotou na tomto poli, ale první elektrický vůz vzniká čistě v její režii.

Foto: Mazda

Nová Mazda 3 (ilustrační foto)

Článek

Automobilka Mazda je v očích nadšených řidičů jedním z posledních cenově dostupných ostrůvků zábavy za volantem. Zejména proto, že ani u nové „trojky” nesahá k downsizingu a přeplňování v honu za nízkou normovanou spotřebou. [celá zpráva]

Přesto i ona přijde s elektromobilem, a to v roce 2020, uvádí britský web Autocar. Nemá to být varianta stávajícího vozu, ale vlastní model. Designem ale má být blízko současné nabídce značky; šéfdesignér Ikuo Maeda nechce, aby elektromobil „vypadal digitálně”.

Mazda a Toyota na podzim loňského roku oznámily spolupráci právě na elektromobilech, ale první elektroauto Mazdy nebude ovocem tohoto spojení. Uvedl to Jeff Guyton, hlava evropské divize Mazdy, a dodal, že vývoj tohoto vozu probíhal ještě dříve, než k zahájení spolupráce došlo.

Dřívější informace hovoří o tom, že Mazda v příštím roce nabídne jak elektromobil s bateriemi, tak i elektromobil s Wankelovým motorem jako prodlužovačem dojezdu. Podle Britů Mazda plánuje nabídnout také plug-in hybrid, a to v roce 2021.

Reklama

Výběr článků

Načítám