Hlavní obsah

Volkswagen představí malý pick-up

Novinky, fra

Už dnes nabízí automobilka Volkswagen velký pick-up Amarok. V jihoamerických státech je to pak i pick-up Saveiro. Na autosalonu v brazilském Sao Paulu pak představí nový pick-up, který by měl být někde mezi jejich velikostmi.

Foto: Volkswagen

Skica nového pick-upu odhaluje jeho charakter.

Článek

Pick-upy jsou stále více prodávané i v Evropě, ale na jihoamerické trhy prostě zdaleka nemají. Tady se podílejí opravdu významnou částí na prodejích a zanedbávat je by bylo hodně bolestivé pro všechny značky.

Volkswagen na autosalon v brazilském Sao Paulu přiveze koncept pick-upu ve čtyřdveřovém provedení, který by měl být postavený na současné platformě MQB. To je důležité zmínit, protože od toho se odpichuje i snadnost nasazení do výroby, když už je technika vlastně dávno ve výrobě. Šlo by tedy jen o případnou karoserii.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Amarok 3,0 TDI

Nový pick-up by se měl vejít někam mezi modely Saveiro (jde o pick-up z osobního vozu) a Amarok (velký terénní pick-up) a charakterem by se měl spíš přiřadit k SUV. Auto bude mít navíc i pohon všech kol.

O voze zatím nevíme další podrobnosti, ale je jasné, že Volkswagen bude chtít v jihoamerických státech zvýšit své prodeje a také patrně expandovat s novými neokoukanými vozy do USA a Kanady, kde má pošramocenou pověst. Kompaktní pick-up by mohl být něčím, co tamní trh nezná a třeba by se mohl zalíbit. Třeba se jednou objeví i v Evropě. Ale nepředbíhejme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám