Hlavní obsah

Americká dobročinná loterie nabízí dva Fordy Mustang Bullitt za 67 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbrusu nový Ford Mustang Bullitt a padesátiletý Mustang Bullitt po renovaci a úpravách někdo získá za pouhé tři dolary - tolik stojí jeden lístek do loterie. Můžete si koupit i několik tisíc lístků, hlavní cena je jen jedna a výtěžek z loterie jde na charitu.

Foto: Dream Giveaway 3x

Ford Mustang Bullitt 1968 v internetové loterii

Článek

Letos to je půlstoletí, co do kin vstoupil kultovní Bullittův případ, v němž Steve McQueen proslavil Ford Mustang honičkou ulicemi San Franciska. Ford tedy připravil edici Mustang Bullitt, která má stejnou zelenou barvu, jako ono filmové auto. [celá zpráva]

Prodává se, ale existuje ještě jeden způsob, jak se k ní dostat - skrz internetovou loterii. A kromě nového Mustangu Bullitt dostane výherce i mustang z roku 1968, jehož renovaci vládla snaha co nejvíce se přiblížit filmovému vozu.

Stroj při ní dostal 6,4l osmiválec Ford se dvěma čtyřkomorovými karburátory, moderní manuální pětistupňovou převodovku, nastavitelné tlumiče, čtyřpístkové brzdové třmeny a zakázkově postavený výfukový systém, mimo jiné; přesnější označení procesu tak je „restomod”. Práce spolkly 150 tisíc dolarů, tedy asi 3,4 miliónu korun.

Foto: Dream Giveaway

Ford Mustang Bullitt 2019 v internetové loterii

Nový Mustang Bullitt má oproti standardu zkrácené dráhy řazení manuálního šestikvaltu, nastavitelné tlumiče Magneride a silnější poloosy. Pod kapotou je, jako ve všech ostatních kusech této edice, pětilitr Coyote o výkonu 475 koní.

Tahle dvě auta jsou hlavní cenou loterie, pořádané americkou společností Dream Giveaway. Lístek stojí tři dolary, tedy 67 korun, ale můžete si jich koupit i 7 200 za 5 tisíc dolarů, tj. 112 tisíc korun.

Foto: Dream Giveaway

Ford Mustang Bullitt 1968 v internetové loterii

Na webu firmy je prodej lístků označen jako dar, a to proto, že výtěžek z loterie bude věnován na dobročinné účely - charitě New Beginning Children's Homes, která pomáhá opuštěným či jinak znevýhodněným dětem.

Lístek je možné si koupit do 26. března 2019 a losování proběhne v půlce dubna téhož roku. A nejste-li Američané, nesmutněte - účastnit se mohou i Evropané, jen přeprava případné výhry by byla o něco náročnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám