Hlavní obsah

Ford Mustang Bullitt: limitovaná edice zamíří do Česka na podzim

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ženevském autosalonu se v evropské premiéře ukázala speciální edice Mustangu nazvaná po legendárním filmu Bullittův případ, proslaveném v té době nejdelší automobilovou honičkou. V Česku se začne prodávat letos na podzim.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ford Mustang Bullitt

Článek

A Ford by nyní rád stylově oslavil 50 let od prvního uvedení filmu. Nový Mustang z limitované edice Bullitt má světle zelenou barvu karoserie, stejně jako filmové auto. Ale k dostání je i černá. Kola mají 19 palců, vyvedena jsou v černém retro designu.

Zajímavostí je, že maska chladiče je černá a chybí jí rovněž logo. A klasické logo není ani uvnitř - na palubní desce před spolujezdcem se namísto tradičního emblému Mustang nachází plaketa s pořadovým číslem vozu.

BEZ KOMENTÁŘE: Ford Mustang Bullitt Video: Ford

„Nový Bullitt je můj oblíbený Mustang – zbavený pruhů, spoilerů a emblémů,“ uvedl  šéfdesignér Mustangu Darrell Behmer. „Nepotřebuje nic křičet do světa.”

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ford Mustang Bullitt

Foto: Marek Bednář, Novinky

Původní Ford Mustang

Pětilitrový osmiválec posílil o 25 koní. Nyní má 475 koní (349 kW) a 569 Nm. V evropské specifikaci bude agregát podle předpokladů o trochu „krotší” - dosahovat bude maximálního výkonu 341 kW (464 k) a točivého momentu 529 Nm.

Motor je spojen stylově s manuální převodovkou, která má bílou hlavici - stejně jako McQueenovo auto ve slavném filmu. A změnami prošlo i naladění výfuku s aktivními klapkami. V nabídce jsou i adaptivní tlumiče pérování MagneRide.

Podle Martina Linharta z českého zastoupení přijde na tuzemský trh Bullitt na přelomu září a října. Proti standardní verzi s osmiválcem (1 285 000 korun) se připlácí 150 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám