Hlavní obsah

Chtěli byste dům s vlastní závodní dráhou? Ve Spojeném království není problém

Novinky, fra

Pokud máte děti zblázněné do motorismu a chcete jim udělat opravdu perfektní zázemí, možná lepší, než je vozit někam na okruh, bude ten okruh si koupit. Tedy pokud na to máte dostatek prostředků a nevadilo by vám stěhování třeba do Severního Irska.

Foto: Stanley Best Estate

Dům a motokárovou dráhou je na prodej

Článek

Dům ve městě Cookstown by mohl vyhovovat. Je to klasické anglické sídlo, které má všechno, co správný dům má mít – pět ložnic, čtyři koupelny, vnitřní plavecký bazén, posilovnu… a hlavně závodní dráhu pro motokáry. Ano, tenhle dům má i tři garáže s vybavením, aby se mohly motokáry pořádně provozovat.

Foto: Stanley Best Estate

Závodní dráha má své zázemí

Foto: Stanley Best Estate

Dům v dolní části je samostatné zázemí pro závodní trať

Jenže to není všechno. Okruh má vlastní parkoviště, garáže, zázemí, převlékárny, sprchy, učebnu a také tribunu pro pořádný přehled.

To všechno za cenu asi 65 miliónů korun. Ano, to je docela dost, ale zase tam bude moct budoucí mistr světa klidně jezdit od rána do večera a zastaví ho jen tma, protože okruh není osvětlený. A navíc pochytá i všechny technické finesy na skutečné závody, protože to, co je na tom to nejlepší, je, že splňuje všechny parametry pro pořádání mezinárodních závodů, a to jak do sklonů, šířky, kvality povrchu i únikových zón.

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám