Hlavní obsah

Mercedes nechce, aby zákazníci přeprodávali jeho superauto. Chystá opatření

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další automobilka přistoupí k velmi nepopulárnímu řešení situace, kdy zákazníci kupují exkluzivní modely jen proto, aby je vzápětí přeprodali se ziskem. Mercedes-Benz tak vloží klauzuli do kupní smlouvy u svého modelu Project One.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG Project ONE

Článek

Project One je auto, které se zapíše do historie značky jako naprostá špička pro ty naprosto nejmovitější zákazníky. Každý z 275 kusů vozu s tisíci koňmi bude stát 57 miliónů korun v základu. Samozřejmě že majitel si bude moct přát i něco extra. [celá zpráva]

Jenže problém je, že i tihle bohatí lidé občas podlehnou vidině rychlých peněz. Po dodání vozu ho obratem prodávají dál. A protože je to exkluzivní zboží, cena se šplhá nahoru.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG Project ONE

Mercedes tak přistoupí ke stejnému opatření, jaké má například Ford u svého supersportu GT. Tam si také velmi pečlivě vybrali zákazníky a dali jim do smlouvy klauzuli o zákazu přeprodání. Ovšem John Cena, americký wrestler, který byl jedním z vyvolených, auto prodal. Ford na něj okamžitě podal žalobu. Nedávno vyplynulo, že nakonec se John Cena s Fordem mimosoudně vyrovná. Ovšem abychom historku ještě obohatili o další pikantní část... Nový majitel, který auto od wrestlera koupil, jej opět prodává. A zase dráž. Jenže s tímhle už Ford nic nezmůže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám