Hlavní obsah

Po čtrnácti letech se Toyota Camry vrátí do Evropy

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota Avensis skončí. Bez náhrady. Na trhu neudělala díru do světa a pro značku šlo spíš o rozpačitý pokus o všelidový rodinný vůz. V Evropě ho nahradí legenda – Toyota Camry.

Foto: Toyota

Toyota Camry

Článek

Jméno Camry zmizelo z Evropy před čtrnácti lety. Důvod tehdy byl asi jediný – modelu se neprodávalo tolik, aby to bylo pro manažery automobilky Toyota dostatečné. Jenže Toyota Camry je v USA jedním z nejprodávanějších vozů, dlouhodobě vede ve statistikách oblíbenosti a spolehlivosti. Srovnejte to s Toyotou Avesis, která v oblíbenosti je někde v pelotonu a spolehlivost… Raději nebudeme rozmazávat problémy naftových motorů této řady. To se promítlo i do špatných prodejních čísel, když za rok 2017 se jich prodalo v Evropě pouze lehce přes 25 000 kusů (pro srovnání – i Škoda Superb se vyšplhala na 81 000 kusů), a to je extrémně málo.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota Avensis

Avensis tak bude stažen z nabídky a nová generace nebude. Zato přijde Toyota Camry. Uvidíme, co na to evropský zákazník. Přece jen ten design není úplně podle evropského gusta a nabídka motorizací patrně skončí u benzínového dvouapůllitru, který je buď samostatně, nebo spojený s elektromotorem v hybridní verzi. Jenže pro Evropu je tohle příliš velký motor, takže očekáváme, že přijde i něco menšího.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám