Hlavní obsah

Volkswagen Amarok utáhl 43tunovou tramvaj

Co nejtěžšího s koly můžete běžně potkat ve městě? Ve většině případů to je tramvaj, a tak se v Maďarsku rozhodli, že ji zkusí utáhnout Touaregem s 3,0 V6 TDI o 580 Nm točivého momentu. Byť je to v podstatě reklama, celé video stojí za zhlédnutí.

Volkswagen Amarok V6 utáhne 43t tramvajVideo: Volkswagen Magyarország

 
Článek

Pamatujete si na video, na kterém Volkswagen Touareg V10 TDI táhne 155t Boeing 747? Pokud ne, pusťte si ho úplně dole; s točivým momentem 750 Nm, redukční převodovkou a několika tunami zátěže, aby neprotáčel kola na místě, tak ve své době získal světový rekord.

Pick-up Amarok s dieselovým šestiválcem má točivý moment podstatně nižší - „jen” 580 Nm. Přesto se maďarské zastoupení Volkswagenu rozhodlo zkusit něco podobného, ovšem tentokrát s tramvají.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok Aventura

V Debrecínu zapřáhli tramvaj CAF Urbos 3, vážící necelých 43 tun, za šestiválcový Amarok - a šlápli na plyn. Pick-up chvíli protáčel kola, ale pak se tramvaj dala do pohybu, a Amarok ji táhl patrně docela dlouhou dobu.

Ovšem, samozřejmě, nemůžeme zaručit, že tramvaji nebylo pomoženo minimálně při rozjezdu - zas tak detailní video není, aby ukazovalo všechny možné úhly pohledu při rozjezdu najednou.

Reklama

Výběr článků

Načítám