Hlavní obsah

První upoutávka na nový Subaru Forester je tu

Novinky, fra

Autosalon v New Yorku bude docela zajímavý. Objeví se tu třeba nová Toyota RAV4 nebo i nový Subaru Forester. Ten je zatím obestřen tajemstvím a jeho první fotografie má nalákat na premiéru.

Foto: Subaru

Subaru Forester

Článek

Už to nebude dlouho trvat a Subaru představí v New Yorku novou generaci modelu Forester. Stane se tak 28. března, takže opravdu za pár dní. Zatím o autě nevíme vlastně nic. Známe jen tuhle jedinou fotku zadního světla. A co nám říká? Že všechny ty koncepty Viziv, které Subaru v posledních letech ukazovalo světu, se tu podepsaly měrou vrchovatou. Tohle bude opravdu nový směr pro SUV značky, a to ve všech směrech.

Foto: Subaru

Subaru VIZIV Future Concept

Technicky má stát na sdíleném podvozku SGP. Ten už dnes používají všechny současné imprezy nebo modely XV. Pod kapotou se stále budeme stýkat s pohonem všech kol a stále tu uvidíme plochý motor typu boxer, který má objem dva litry a spaluje benzín. Subaru nasadí svůj velmi oceňovaný systém sledování okolí pomocí dvou kamer EyeSight, který v testech dokázal trumfnout i mnohé konkurenční systémy s mnohem dražšími senzory.

Proslýchá se, že Subaru chce i do forestera nasadit sportovní verzi STI a snad jej dokonce i vyslat na závodní tratě. V přípravě pak je hybridní verze s pohonem předních kol, spalovacím motorem a zadním elektromotorem.

Foto: Subaru

Takhle vypadá Subaru Forester dnes

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám