Hlavní obsah

Škoda chce zvýšit počet aut pro hendikepované ze 700 na 1000 ročně

Škoda Auto chce zvýšit počet upravených aut pro osoby se zdravotním postižením z loňských 700 vozů na 1000 aut ročně. Program Škoda Handy v současnosti nabízí 90 autorizovaných prodejců.

Foto: Škoda Auto

Ilustrační fotografie. Automobil Škoda upravený pro člověka s tělesným postižením

Článek

Projekt Škoda Handy podporuje osoby se zdravotním postižením a jejich rodinné příslušníky od roku 2010. Během posledních pěti let program využilo více než 3000 zákazníků.

Centra Škoda Handy pomáhají klientům při výběru vhodného vozu a jeho úpravách, ale také při jednání s úřady a další administrativou. Poradci asistují při zpracování žádostí o státní příspěvky na zvláštní pomůcky i na mobilitu. Mohou zajistit pomoc s vyřízením vracení daně z přidané hodnoty při nákupu nového vozu, doporučí vhodné dofinancování koupě vozu a poradí se spoustou dalších detailů.

Nejdůležitějším kritériem při pořízení automobilu bývá finanční podpora, proto handicapovaní motoristé mohou získat slevu na koupi nového vozu Škoda, popřípadě zakoupit ojetý vůz ze sítě programu Škoda Plus s možným odpočtem DPH. Kromě přímé slevy z doporučené pořizovací ceny automobilu v hotovosti i na úvěr je zákazníkovi obstaráno přihlášení vozu zdarma, což mu ušetří další peníze i čas.

Státní příspěvek na pořízení auta pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P je až 200 000 korun a na jeho úpravu potom až 400 000 korun. Stát navíc vrací při pořízení auta DPH až do 100 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám