Hlavní obsah

Hyundai se nenaváží jen do Škody, novou Konou Electric popichuje i Teslu

„Jsi na tahu, Elone,” stojí na billboardu, kterým automobilka Hyundai inzeruje plně elektrický crossover Kona, údajně první svého druhu. Již dříve však existovala Toyota RAV4 EV a na vývoji její druhé generace se podílela i Tesla.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona Electric je předmětem popichování Tesly.

Článek

Hyundai Kona Electric je jedním z nejnověji představených elektromobilů - automobilka ho ukázala na ženevském autosalonu. Má být dostupný ve dvou verzích, které se budou lišit dojezdem, výkonem a jistě také cenou. [celá zpráva]

Ta silnější verze má nabídnout 64kWh baterii a dojezd 470 km dle normy WLTP. To je číslo, které může směle konkurovat vozům značky Tesla. A automobilka se rozhodla tohoto faktu využít v reklamní kampani.

„Jsi na tahu, Elone,” říká billboard, kterého si všiml Peter Campbell v Ženevě. Menším písmem dole stojí, že „první elektrické kompaktní SUV je tu”. Tesla na poli SUV nabízí zatím jen Model X, který je velký, luxusní a drahý.

Nejsme si jisti, nakolik tento billboard Elona Muska znervózní. Mimo jiné i proto, že v minulosti automobilka Tesla spolupracovala na druhé generaci plně elektrické Toyoty RAV4, a to ještě nebyl na světě ani Model X.

Za první elektrické kompaktní SUV se obecně považuje Toyota RAV4 EV první generace, která byla dostupná k pronájmu a později i ke koupi v letech 1997 až 2003. Je ovšem možné, že automobilka Hyundai našla mezi RAV4 a Konou nějaký rozdíl dost velký na to, aby své auto označila jako první.

Foto: Toyota

Toyota RAV4 EV

Reklama

Výběr článků

Načítám