Hlavní obsah

První tříválec v historii Volva dostane nové XC40. Na cestě je i hybrid

Volvo XC40 bude možné zakoupit i s benzínovým motorem o třech válcích. Automobilka to oznámila několik dní před autosalonem v Ženevě, ovšem zatím bez cen či přesných parametrů motoru. Je to první tříválec v silničním volvu vůbec.

Foto: Volvo

Tohle je on – nový zážehový tříválec Volvo Drive-E pro model XC40.

Článek

Švédská automobilka Volvo byla známá hlavně pětiválcovými motory. Není tomu tak dávno, co pětiválce pro nově vyvinutá auta zcela vyřadila a i do velkého SUV XC90 montuje nanejvýš čtyřválce s elektrickou dopomocí.

Do svého nového kompaktního SUV, označeného XC40, od nynějška bude montovat tříválcový motor. Je to zároveň první tříválec v historii Volva. Má objem 1,5 litru, je benzínový a zpočátku bude k mání jen se šestistupňovou manuální převodovkou. Osmistupňový automat má následovat.

Foto: Volvo

Zážehový tříválec Volvo Drive-E

Tříválec patří do rodiny motorů Drive-E a po vývojové stránce je to čtyřválec zkrácený o jeden válec. Samozřejmě po technické stránce tomu tak úplně není, z tohoto hlediska je řadový tříválec spíše půlkou řadového šestiválce, hlavně rozmístěním čepů na klikové hřídeli po 120°.

Foto: Volvo

Zážehový tříválec Volvo Drive-E

Podle starších dostupných informací by měl výkon sahat až ke 180 koním, ale přesné parametry produkční verze motoru zatím výrobce nezveřejnil. Tříválec byl vyvíjen s budoucností zástavby do hybridního pohonného ústrojí, u Volva označeného Twin Engine.

A vskutku, tisková zpráva představující tříválec v XC40 hovoří také o hybridní a plně elektrické variantě tohoto crossoveru. Můžeme tedy očekávat, že budoucí XC40 Twin Engine bude mít pod kapotou tříválec.

Foto: Volvo

Volvo XC40

Reklama

Výběr článků

Načítám