Hlavní obsah

Seat Tarraco bude novým konkurentem Škody Kodiaq

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský Seat plánuje už delší dobu větší SUV střední třídy, které by postavil třeba proti Škodě Kodiaq. Teď už víme, že se bude jmenovat Tarraco a uvedeno na trh bude ve druhé polovině roku 2018.

Foto: Seat

Seat Tarraco

Článek

Koncern rozhodl, že automobilky Seat, Volkswagen a Škoda budou mít sice téměř identické vozy SUV, ale neměly by si konkurovat od samého začátku. Takže třeba Seat vytáhl mnohem dřív model Ateca, kterému sourozenec z Mladé Boleslavi s názvem Karoq přijel teprve nedávno. Opačně je to s modelem Škoda Kodiaq, který už je na trhu docela dlouho a Seat uvádí jeho konkurenta až nyní.

Foto: František Němec, Novinky

S autem jsme byli i na horách. Než jsme ho však stačili vyfotit ve sněhu, přišel noční liják, ranní mráz a jen lehký nový poprašek sněhu

Jmenovat se bude Tarraco. Tento název vzešel ze všelidového hlasování a zasílání podnětů značce, která měla v plánu opět pokračovat v tradici názvů navázaných na španělské lokality (jako například Ibiza, Toledo apod.) Tarraco je známé už z dob římské říše, na tomto místě na španělském pobřeží leží město jménem Tarragona. Tarraco nakonec volilo 35 % všech hlasujících a zvítězilo před jménem Avila.

Nový sedmisedadlový model bude pravděpodobně (ale není to úplně jisté) uveden na autosalonu v Ženevě, který začíná zanedlouho. Ovšem do prodeje by měl automobil jít až v listopadu tohoto roku. Pod kapotou bude vlastně kompletně Škoda Kodiaq, a to včetně platformy MQB i všech motorů. Očekáváme, že podle taktiky firmy bude ale auto nastaveno poněkud tvrději, než je tomu u houpavého kodiaqu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám