Hlavní obsah

VW prodal rekordní počet užitkových automobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannover

Prodej užitkových vozů Volkswagen se loni druhý rok za sebou zvýšil na rekordní počet. Divize užitkových vozů největší evropské automobilky dodala po celém světě na trhy téměř 498 000 vozů, o 4,2 procenta více než předloni.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Logo VW

Článek

V západní Evropě prodej stoupl o 1,5 procenta na 332 000 vozů. Ve východní Evropě se dodávky zvýšily až o 13 procent na 41 000 vozů. Vysoký růst prodeje zaznamenala firma i v dalších regionech. V Jižní Americe prodej stoupl o 28,1 procenta, v Severní Americe o 23 procent a v Asii a Tichomoří o 20,7 procenta. Prodej však klesl v Africe  o 0,9 procenta a na Blízkém východě (o 13,9 procenta).

Člen správní rady divize zodpovědný za prodej a marketing Heinz-Jürgen Löw hledí s důvěrou i do letošního roku. Upozornil zvláště na nový elektrický vůz e-Crafter, který má být uveden na trh v Evropě ve druhé polovině letošního roku, napsala agentura DPA.

Podle listu Bild am Sonntag prodal koncert loni 10,7 miliónu vozidel po celém světě, což by znamenalo, že je koncern světovou jedničkou na trhu s motorovými vozidly   [celá zpráva]

Toyota minulý měsíc uvedla, že své prodeje za rok 2017 očekává ve výši cca 10,35 miliónu kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám