Hlavní obsah

Jaguar z padesátých let jede do aukce, očekávaná cena je až 260 miliónů

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do historických knih nejdražších aut světa se může zapsat tenhle nádherný Jaguar D-Type z roku 1956. Na aukci ve Scottsdale se očekává, že se jeho cena vyšplhá až na 260 miliónů korun.

Foto: Gooding & Co

Jaguar D-Type (1956)

Článek

Jaguar D-Type je úžasné auto, u kterého majitel nemusí mít strach, že by cena klesala. Ostatně bylo vyrobeno jen 71 exemplářů pro 53 zákazníků a 18 závodních týmů. Cena opravdu nespadne a obzvlášť ne u tohoto posledního vyrobeného kusu, který jde do aukce.

Foto: Gooding & Co

Jaguar D-Type (1956)

Foto: Gooding & Co

Jaguar D-Type (1956)

Nádherný vůz má původní rudý lak a motor o objemu 3,4 litru nese výrobní číslo E2028-9. Původní je i podvozek a vlastně všechna technika, která je důležitá. Automobil často majitele neměnil. Do aukce jde po mnoha letech a má kompletní technické listy i osvědčení o vlastnících.

A to je na autě také zajímavé. Není mezi nimi žádný superřidič z minulosti. Ale někdo, kdo s nejrychlejšími vozy světa má také co dočinění – Bernie Ecclestone. Ano, ten Bernie Ecclestone – vládce největšího cirkusu motosportu – Formule 1. V historii ale můžeme najít také jména jako Peter Blond nebo Jean Bloxham.

Foto: Gooding & Co

Jaguar D-Type (1956)

Auto bylo k vidění při závodech v Goodwoodu, na Brands Hatch, v Oulton Parku nebo ve slavném Crystal Palace. Uvidíme, jestli nový majitel bude chtít ty ohromné peníze vystavit riziku poškození a bude pokračovat v závodní kariéře (i když jen veteránské).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám