Hlavní obsah

Ikonický off-road brzy v novém, Mercedes začal odhalovat novou třídu G

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes třídy G, lidově „géčko”, je terénní auto ze staré školy, které se vyrábí od roku 1979 a kromě civilního sektoru je zhusta využíváno armádami po celém světě. Příští rok dorazí jeho nástupce, automobilka začala odhalovat interiér.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy G (2018)

Článek

Mercedes zatím zveřejnil pouze fotografie interiéru. Ten je oproti předchůdci podstatně modernější, na některé typické prvky ovšem výrobce nezapomněl. Jde třeba o robustní kliky dveří, kulaté výdechy klimatizace nebo masivní madlo před spolujezdcem. Pokud se podíváte pozorně, uprostřed středového panelu pak najdete uzávěrky předního, středového i zadního diferenciálu. Je tedy zřejmé, že nová třída G ze svých terénních schopností neuhne ani o milimetr.

Doba si žádá digitální displeje a neušel tomu ani tak konzervativní model, jakým třída G bezpochyby je. Stejně jako ostatní soudobé mercedesy tak dostal dva displeje, každý o velikosti 12,3 palce – jeden pro multimediální systém, druhý pro rychloměr a otáčkoměr. Základní výbavy by nicméně měly mít klasické ukazatele.

Foto: M-B

Mercedes-Benz třídy G (2018)

Foto: M-B

Mercedes-Benz třídy G (2018)

Masážní funkce nebo komfortní vyhřívání 

Pod loketní opěrkou se nachází osvětlená přihrádka na drobnosti, za příplatek zde může být bezdrátová nabíječka mobilního telefonu. Jízdní komfort lze na přání zvýšit takzvaným paketem aktivních sedadel, který kromě jiných sedadel s nastavitelnými bočními polštáři dále zahrnuje masážní funkce, klimatizaci a rychlé vyhřívání sedadel. Zadní sedadla jdou sklopit ze 40, 60 nebo 100 procent.

Mercedes zatím neuvedl přesné rozměry, ve všech směrech ale bude nová třída G větší. Podle interních měření automobilky nabídne vzadu o 150 mm více místa pro nohy, došlo rovněž ke zvětšení prostoru pro ramena i lokty, a to v řádu desítek milimetrů.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz G 500 4x4^2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám