Hlavní obsah

VW začíná odtajňovat Jettu, levný sedan se inspiroval u Arteonu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen zveřejnil první fotografii nové Jetty, tedy sedanu postaveného na stejné platformě jako golf. Světovou premiéru bude mít v lednu na detroitském autosalonu, s dovozem do Evropy se patrně nepočítá.

Foto: VW

VW Jetta (2017)

Článek

Sedmá generace jetty si alespoň soudě podle první skici (a po internetu kolujících fotografií bez kamufláže) vzala inspiraci z většího a dražšího arteonu. Jetta bude nadále klasickým sedanem. Rozvor náprav by měl narůst na 2,7 metru, nový model je postaven na modulární platformě MQB.

S dieselovými agregáty se podle všeho na hlavních trzích nepočítá, v nabídce tak budou TSI motory, pravděpodobně včetně nejnovějších variant TSI evo.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon R-Line

Převodovky budou šestistupňové přímo řazené a v nabídce bude dále osmistupňový automat. Další podrobnosti nejsou známé, automobilka si je nechává až na lednový debut.

S dovozem do Evropy se s největší pravděpodobností nepočítá, Volkswagen zde golf prodává jako klasický hatchback a v praktičtější karosářské verzi kombi. Mezi hlavní trhy budou patřit Čína a Spojené státy. Současná generace jetty se vyráběla od roku 2010.

Foto: VW

VW Jetta s kamufláží

Foto: VW

VW Jetta s kamufláží

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám