Hlavní obsah

Saaby se znovu vyrábějí, podle názvu byste je ale nepoznali

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná značka Saab se vrací znovu na scénu. Má to ovšem několik specifik. Předně na autech nesmí být logo ani označení Saab a jedná se o čínské elektromobily postavené na základech modelu 9-3, o jejichž dovozu do Evropy zatím nepadlo ani slovo.

Foto: Nevs

Nevs 9-3

Článek

Švédsko-čínská firma National Electric Vehicle Sweden (NEVS) uvedla na trh nový elektromobil. Je postaven na základech modelu 9-3, který doznal mírných změn na exteriéru, jinak je ale stejný jako původní model. Jeho druhá generace se vyráběla do roku 2014.

Automobil se montuje v Číně na částečně původní lince převezené ze Švédska. Ročně by se v ideálním případě mělo vyrábět 220 tisíc modelů nazvaných Nevs 9-3. Značku Saab čínská firma nevlastní, tu si ponechala divize Saab AG, jenž produkuje například stíhací letouny Jas 39 Gripen, dobře známé i z jejich působení v českém letectvu.

NEVS k novému elektromobilu neuvedl žádné technické parametry. Víme tak jenom, že tento elektromobil zvládne na jedno nabití ujet 300 kilometrů. Firma připravuje i SUV model, 9-3X.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám