Hlavní obsah

Lexus ukázal vizi své vlajkové lodi pro rok 2020

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní autosalon v Tokiu byl na prezentace studií opravdu bohatý. Ani luxusní odnož Toyoty nemohla stát stranou a předvedla zde svou vizi sedanu pro rok 2020. Jednou z priorit bude autonomní řízení na dálnicích.

Foto: Lexus

Lexus LS+ (koncept, 2017)

Článek

Koncept LS+, ve světové premiéře představený na tokijském autosalonu, má všechny atributy divokého konceptu. Znamená to: obrovskou, přehnaně stylizovanou přední masku, ultra úzká zpětná zrcátka a zapuštěné kliky dveří.

Co je pro japonské automobilky typické, je nepochopitelné neuvedení základních technických údajů, alespoň délky, šířky nebo výšky. V případě LS+ je tak lze pouze odhadovat, ovšem vzhledem k tomu, že současná generace měří pět metrů, lze očekávat něco podobného. Ono, když si odmyslíte ty modré diody, máte před sebou úplně novou, pátou generaci LS, která se v Česku ještě neprodává.

Foto: Lexus

Lexus LS+ (koncept, 2017)

Foto: Lexus

Lexus LS+ (koncept, 2017)

Lexus naznačuje, že nová generace LS, která přijde po roce 2020, bude mít laserová světla (i vzadu) a digitální kamery místo zpětných zrcátek. Počítá se také s autonomní jízdou po dálnicích.

Koncept nazvaný Highway Teammate počítá s tím, že od nájezdu na dálnici až po sjetí z ní by auto nepotřebovalo řidiče. Ve městě a na dvouproudých silnicích ovšem ano, takže koncept má klasické prvky - volant a pedály.

Foto: Lexus

Lexus LS+ (koncept, 2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám