Hlavní obsah

Nástupce McLarenu F1 bude třímístný, řidič sedí uprostřed

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

McLaren zveřejnil nové fotografie chystaného hypersportu, vyvíjeného pod interním označením BP23. Půjde o nejrychlejší McLaren v historii, který navazuje na slavné F1, v devadesátých letech nejrychlejší silniční auto světa.

Foto: McLaren

McLaren BP23 (prototyp, 2017)

Článek

Stejně jako v McLarenu F1 i v jeho nástupci bude řidič sedět uprostřed. Za ním pak budou dvě další sedačky. Testovací prototyp je postaven na základech modelu 720S, který má výkon v koních stejný jako svůj název, tedy 720.

McLaren v chystaném voze testuje digitální zrcátka, kdy uvnitř jsou umístěny displeje, na nichž se zobrazuje obraz z kamery. Testovací mula ale má ještě konvenční zpětná zrcátka.

O pohon se bude starat benzínový osmiválec (patrně čtyřlitrové bi-turbo z modelu 720S), kterému bude sekundovat elektromotor. Celkový výkon zatím zveřejněn nebyl, spekuluje se ale o magické hodnotě 1000 koní.

Nový hypersport od McLarenu, vyvíjený s kódovým označením BP23, zatím neexistuje v sériové podobě. Přesto jej 106 zájemců okamžitě vykoupilo. A to za astronomickou cenu 62 miliónů korun.

Foto: McLaren

McLaren BP23 (prototyp, 2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám