Hlavní obsah

Stánek Mercedesu bude ve Frankfurtu narvaný novými superauty

Proč jít na autosalon ve Frankfurtu, když tam bude chybět tolik automobilek? Třeba protože tam bude Mercedes. Ten tam totiž ukáže hned několik zajímavých novinek. Třeba facelift kabrioletu a kupé třídy S nebo (a hlavně) Mercedes-AMG Project One.

Mercedes-Benz S CabrioletVideo: Mercedes

 
Článek

Mercedes nehodlá tentokrát ukazovat nic menšího než to nejlepší, co má. To úplně nejlepší z nejlepších. Vždyť kabriolet třídy S je auto na opravdu tom pomyslném vrcholu. Stejně tak, jako kabriolet, se změní i kupé.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz S Cabriolet dostane facelift

Na výstavním stánku pak bude ještě uváděna nová řada EQ, což má být celý soubor elektromobilů. Nový podvozek, nový motor, nové vlastně všechno. První vůz jsme viděli už před rokem. Další mají následovat.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Generation EQ

Ale to nejdůležitější bude na stánku velmi placaté, velmi dlouhé a bude to mít motor o objemu 1,6 litru. Ne, nebude to žádný rodinný vozík, bude to hypersport Mercedes-AMG Project One. Motor jak z Formule 1, kdy tak malý objem bude rozmístěn v šesti válcích a o ten hlavní příděl dynamiky se postará několik elektromotorů. Auto to má být tak rychlé, že už dnes, kdy nikdo neviděl ještě ani světlo a na autosalonu bude ještě jen koncept, se na něj sbíhají objednávky.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG Project One

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám