Hlavní obsah

Neuvěřitelné BMW Z4 se zcela vymyká designérskému jazyku značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím jen koncept, ale prý velmi blízký sériovému modelu BMW Z4. To je tohle auto, které se zcela vymyká dosavadnímu designérskému jazyku značky.

Foto: BMW

BMW Z4 Concept

Článek

Také to říká sám Adrian van Hooydonk, šéf designu koncernu BMW – tohle je nový design a musíme si na něj zvyknout. BMW mění směr a ten směr je plný ostrých hran a dynamických tvarů. Tohle Z4 vypadá, jako by letělo po silnici, i když stojí. Tady není žádné retro vzpomínání. Tohle je zcela nový design, který naopak trochu připomíná konkurenční Jaguar.

Foto: BMW

BMW Z4 Concept

Foto: BMW

BMW Z4 Concept

Krásně tvarovaný nárazník s karbonovými tmavými křídly nebo kryty oblouků za sedadly jsou unikátní. Stejně jako interiér. Ten jakoby rozepisuje to, co je k nalezení v BMW doposud, jen moderně, hranatě. Třeba ohromný displej je součástí kapličky přístrojů za volantem. Je jako u Mercedesu. Tady je vystouplý, černý a ostrý. Teprve pod ním jsou dva protáhlé výdechy ventilace. A protože to je koncept, tak má samozřejmě i několik detailů, jako jsou stopky na volantu a jejich ovládání ohromnými červenými tlačítky.

Foto: BMW

BMW Z4 Concept

Technika nového BMW Z4 bude shodná s novou Toyotou Supra. Základem bude čtyřválec s výkonem 145 kW, výkonnější verze bude mít 184 kW a řadový šestiválec pak nabídne 250 kW.

Anketa

Oznámkujte nové BMW Z4
1
90,5 %
2
3,5 %
3
2,3 %
4
1,1 %
5
2,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1987 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám