Hlavní obsah

Volkswagen ukázal obytnou Californii XXL, vychází z crafteru

Novinky, maž

Užitkový Volkswagen Crafter koupíte ve skříňové či valníkové verzi, a jak je u užitkových vozů obvyklé, prodává se i jeho samostatný podvozek. VW nyní ukázal obytnou verzi postavenou na základech právě crafteru.

Foto: VW

VW California XXL (2017, koncept)

Článek

Volkswagen už jedno užitkové auto má, jde o californii, postavenou na základě Transporteru T5/T6. Nový koncepční model, jenž si jméno populárního „obytňáku” přímo od automobilky umístil do svého názvu, je samozřejmě nepoměrně větší.

VW kupodivu konkrétní rozměry neudává, samotný skříňový crafter se nabízí se třemi různými délkami, přičemž ta největší má 7,34 metru a střechu má vysokou bezmála tři metry.

Není tedy divu, že dovnitř Californie XXL se vejdou dvoumetrové postele, kuchyňka s varnou deskou a dvěma sporáky, integrovaná chladnička, nebo dokonce toaleta a sprchový kout. Jak je obvyklé, přední sedadla jsou otočná o 180 stupňů.

Foto: VW

VW California XXL (2017, koncept)

Ostatně vše výše uvedené kromě integrovaného WC má i menší california. S ní jsme kempovali skoro týden v norských Lofotech. [celá zpráva]

Automobilka plánuje zveřejnit další informace v rámci světové premiéry koncem srpna na veletrhu Caravan Salon v Düsseldorfu. Vzhledem k propracovanosti konceptu, který vám právě ukazujeme, tipujeme, že dojde i na sériovou výrobu.

Foto: Petr Horník, Právo

Expedice s vozy Volkswagen California - Lofoty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám