Hlavní obsah

Volkswagen slibuje levné elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen se soustředí na elektromobily. V roce 2020 to všechno začne. Kdo sází na hatchback a SUV, vyhrává. Ale neprohrají ani lidé, kteří budou chtít sedan.

Foto: Volkswagen

Volkswagen I.D.

Článek

Greg Lucia, šéf marketingu Volkswagenu, se rozpovídal o tom, co automobilka postupně nabídne. Základem všech aut bude nová elektrická platforma MEB, která by se měla objevit u všech elektrických vozů koncernu VW.

Začne to hatchbackem, který bude vycházet z konceptu I.D. To bude rok 2020. V těsném závěsu se objeví i SUV (I.D. Crozz) a MPV (I.D. Buzz). Lucia pro server VWVortex řekl, že nabídka bude mnohem širší.

„Byl jsem zrovna v Berlíně na naší show a mohu potvrdit, že na cestě máme hodně elektromobilů. Na platformě I.D. budou SUV nebo například dva sedany," řekl.

Foto: Volkswagen

Volkswagen I.D.

Foto: Volkswagen

BEZ KOMENTÁŘE: Volkswagen I.D. CROZZ

Foto: VW

Volkswagen I.D. Buzz (2017, koncept)

Thomas Sedran, šéf strategického rozvoje koncernu VW, řekl pro Auto Forum v Mnichově, že nový hatchback I.D. bude o 7000 až 8000 dolarů levnější než Tesla Model 3, která dnes začíná na ceně 35 000 dolarů (cca 800 000 korun).

Když vše přepočteme na koruny, mohl by nový elektromobil Volkswagenu vyjít na 620 000 až 640 000 korun. Dojezd nového vozu by měl být mezi 400 až 600 km.

Foto: Tesla

Tesla Model 3

Otázkou ovšem bude, kolik budou stát akumulátory a kde je koncern vezme. Sama značka přiznává, že je tragický nedostatek výrobních kapacit těchto životně důležitých součástek elektromobilů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám