Hlavní obsah

Kia i Hyundai mají nový crossover v nejprodávanější velikosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia už dnes má dvě SUV – modely Sorento a Sportage. K nim přibude třetí s názvem Stonic. Bude to auto určené pro nejnacpanější a také nejprodávanější segment na trhu – kompaktní SUV. A partnerský Hyundai jej ještě předběhne. Už 13. června má být premiéra sourozeneckého modelu Kona.

Foto: Kia

Kia Stonic

Článek

Tady zatím vládnou dva spřízněné vozy – Nissan Juke a Renault Captur. A Kia Stonic by měla zaútočit na tuhle hegemonii. Vzhled bude tradiční ve stylu současných modelů značky, i když podle prvních návrhů to vypadá, že v kompaktnosti bude vetknutá i solidní sportovní nota. Ostatně vezměte si to jméno. Je to složenina dvou slov – Speedy a Tonic. Má to prý odkazovat na první a poslední notu hudební stupnice.

Foto: Kia

Kia Stonic

Vzhled auta tedy následuje modely Sorento a Sportage, interiér se ale zcela očividně inspiroval někde jinde. Srovnejte schválně tyhle nákresy s interiérem modelu Rio. Tahle podoba je dokonalá.

Foto: Kia

Kia Stonic

Foto: Kia

Interiér modelu Kia Rio

A jaké budou motorizace? Určitě to nebude velký diesel ze sorenta. Naopak očekáváme, že auto se spíš poohlédne na druhém konci motorové palety značky, takže by se tu asi měl objevit litrový tříválec s přeplňováním (dnes ho má rio) nebo zážehová čtrnáctistovka (Hyundai i30). Ale to zatím jen spekulujeme. Výrobce zatím k vozu řekl, že půjde o model s největším spektrem individualizace. Na skutečné auto v autosalonech si budeme muset počkat do druhé poloviny roku 2017.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona

Foto: Hyundai

Hyundai Kona

Hyundai ale v době uvedení stonicu bude o krok napřed. Model Hyundai Kona už bude mít premiéru příští úterý. Nabídne vlastně to samé, jen v jiném balení. Takže čtrnáctistovka pod kapotou, litrový tříválec, podvozek z i20. Design bude sázet na čtyři světla v přední části, která budou připomínat třeba Citroën C4 Cactus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám