Hlavní obsah

Nejsilnější verze Volkswagenu bude ladit autor Fordu Focus RS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi bychom ve světové automobilové branži našli lidi, kteří mají zvučnější jméno, ale Jost Capito je mezi zasvěcenci považován za opravdového odborníka na silná auta. A tenhle člověk bude ladit nové verze Volkswagenu s označením R.

Foto: Volkswagen

Jost Capito v barvách Volkswagenu

Článek

Tak kdyby do služeb Volkswagenu nastoupil třeba Gordon Murray, autor McLarenu F1, bylo by to jistě větší pozdvižení. Jost Capito je ale pojem, který je něco jako ta tajná součástka, kterou všichni konkurenti jen tuší a domácí závodní tým si nad ní mne ruce. Jost Capito je esem v rukávu. Jen se podívejte na jeho profesní životopis posledních let:

V koncernu Volkswagenu začal pracovat už v roce 1989, kdy nastoupil do motosportu značky Porsche. Jenže pak se přesunul do týmu F1 Sauber, kde tehdy dodával motory Ford. Přesun právě sem pak byl jen otázkou času. A zde měl za úkol představit Ford Focus RS mk.I i jako závodní speciál pro WRC. A tam začala slavná éra tohoto vozu ve světové sérii. Dva tituly s Fordem ve WRC jsou jasnou ukázkou, že opravdu umí.

Foto: Ford

Jost Capito a Ford Focus RS

Jenže to není všechno. Pak se vrátil zpátky do Volkswagenu a tady získal tři tituly jako šéfkonstruktér s modelem Volkswagen Polo WRC. A tak po pěti titulech zvedl další výzvu. Přešel do formulového týmu McLaren. A odsud zase zpět do VW, ale jako šéf divize R. Takže to znamená, že nové nejsilnější verze budou opravdu, ale opravdu parádní. Pevně v to věříme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám