Hlavní obsah

TVR se vrací s osmiválcovým sportovním kupé, zatím ukázalo výfuk

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdysi slavná britská značka TVR už dva roky slibuje sportovní auto. Nyní je jasné, že čekání je u konce a Britové začali postupovat tzv. salámovou metodou - hezky postupně se nový model začíná odhalovat. TVR začalo výfukem.

Foto: TVR

TVR - první fotografie sériového provedení

Článek

TVR oficiálně oznámilo, že nový model ukáže 8. září na akci Goodwood Revival. Nový model, jenž se patrně bude jmenovat Griffith, dostane pětilitrový osmiválec původně z Fordu Mustang. V novém sporťáku jej ale vyladí věhlasný Cosworth. Motor bude umístěn vpředu a bude pohánět zadní kola.

Britská média předpokládají, že nový model zvládne zrychlit z klidu na 100 km/h kolem čtyř sekund a pojede přes 320 km/h.

TVR vzniklo v roce 1947 a proslavilo se výrobou sportovních automobilů. V roce 2016 přestala automobilka vyrábět, později ji koupil anglický podnikatel Les Edgar. Firma od loňska eviduje 400 závazných objednávek na nové sportovní kupé.

Foto: TVR

TVR Griffith

Reklama

Výběr článků

Načítám