Hlavní obsah

McLaren nabídne nový supersport v roce 2019

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To je on – nový supersportovní vůz od McLarenu. Bude to následovník slavného F1 a stejně jako on nabídne tři sedadla – jedno uprostřed vpředu pro řidiče a dvě menší vzadu za ním.

Foto: McLaren

McLaren BP23

Článek

McLaren F1 byl ve své době jako zjevení. Úžasný automobil, který předčil jakoukoli konkurenci svým technickým i designérským pojetím. A právě na něj se nový vůz zaměří a bude se snažit jeho legendu využít, a ještě ji předčít. Nový vůz, známý zatím pod kódovým označením BP23, bude vlastně dítkem speciální divize McLaren Special Operations. Posunout by se měl ještě dál, než jsou současné vozy. Směrem od superportů k hypersportům.

Auto bude mít pod kapotou hybridní soustrojí, které se bude podobat těm ve formuli 1. Jen spalovací motor bude prý vidlicový osmiválec o objemu čtyři litry. S ním pak bude spolupracovat elektromotor. Podle časopisu Autocar by se měl výkon pohybovat někde kolem 671 kW (900 koní).

Výroba bude čítat opět jen 106 kusů, stejně jako to bylo v případě McLarenu F1. Zákazníci budou vybíráni mezi těmi, kteří už nějaký mclaren vlastní a jsou to vážení partneři značky. Pro každého z nich McLaren Special Operations pak vytvoří na zakázku originální kus, kde bude změněna nejen barva vozu a obšití sedadel, ale na míru zákazníkovi bude i celé nastavení auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám