Hlavní obsah

Svolání k servisu se týká i škodovek v Česku

Právo, Radek Plavecký

Do servisů má přijet celosvětově téměř dvě stě tisíc škodovek, v Česku to je 3260 aut. Automobilka Škoda Auto v úterý zareagovala na informace zveřejněné ruskou agenturou TASS, která pondělí uvedla, že v Rusku se svolává do servisu přes čtyřicet tisíc vozů Škoda se sedmistupňovou převodovkou DSG kvůli možné závadě softwaru.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Aktualizace se týká softwaru sedmistupňové převodovky DSG v modelech Fabia, Rapid, Roomster, Octavia, Superb a Yeti vyrobených od ledna 2013 do srpna 2015.

Článek

Teprve v úterý automobilka rozeslala oficiální vyjádření k události. Problém se netýká jen aut v Rusku, ale i v dalších zemích a také v České republice. Celkem Škoda Auto hodlá provést servis u 192 tisíc vozů po celém světě.

„Provádíme servisní akci týkající se aktualizace softwaru sedmistupňové převodovky DSG v modelech: Fabia, Rapid, Roomster, Octavia, Superb a Yeti vyrobených od ledna 2013 do srpna 2015. Důvodem servisní akce je potenciální nesprávná funkce softwaru, která může vést k překročení únosného tlaku v hydraulickém systému převodovky,“ uvedl mluvčí Škody Auto Vítězslav Pelc.

Vlastníkům 192 tisíc vozů automobilka doporučuje návštěvu servisu za účelem instalace aktualizace předmětného softwaru.

„V České republice se tato servisní akce dotýká 3260 vozů,“ dodal Pelc. Procedura podle něj netrvá déle než jednu hodinu a je pro všechny zákazníky zcela zdarma.

„Je důležité poznamenat, že chybná funkce softwaru nepředstavuje nebezpečí pro řidiče ani pasažéry a také nemůže vést k nouzovým situacím vozu. Servisní opatření může být provedeno i v rámci pravidelné návštěvy servisu,“ doplnil mluvčí automobilky.

Anketa

Chystáte se jako řidič/majitel škodovky do servisu kvůli opravě softwaru?
Ano
20,9 %
Ne
79,1 %
Celkem hlasovalo 129 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám