Hlavní obsah

Škoda chce armádní zakázku, proti Jeepu a Toyotě vyšle kodiaq

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Kodiaq se zúčastní armádního tendru, ve kterém bude ministerstvo obrany nahrazovat některá starší terénní vozidla UAZ a Land Rover Defender. Informoval o tom týdeník Euro. Kodiaq bude bojovat s tradičními terénními modely od Toyoty, Jeepu nebo Land Roveru.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq

Článek

Podle týdeníku ve vojenském újezdu Březina u Vyškova proběhne za dva týdny dvoudenní testování. Na něm kromě zatím nespecifikovaných terénních modelů Toyoty (pravděpodobně s modelem Land Cruiser), Jeepu a Land Roveru bude o „narukování” do armády bojovat i nové mladoboleslavské SUV.

Souboj kodiaqu proti ostříleným terénním matadorům se na první pohled zdá předem prohraný, faktem ovšem je, že lehký terén tento model zvládne bez problémů, a pokud by většinové nasazení bylo na běžných silnicích, má šanci uspět. Samotná automobilka je podle mluvčího Vítězslava Pelce připravena jednat o specifických úpravách. Žádné konkrétní požadavky ale Škoda od armády zatím nedostala.

Kodiaq je typické SUV do lehkého terénu. Nabízí se s pohonem všech čtyř kol (mezinápravová spojka Haldex V. generace). Světlá výška činí 194 mm, přední nájezdový úhel 22°, zadní 23,1° a přechodový pak 19,7 stupňů. Redakční test najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám