Hlavní obsah

Mercedes chystá hypersport s 1000 koňmi a technikou z F1

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-AMG Project One. Tak se jmenuje nový hypersport, který by se v sériovém provedení měl ukázat ještě letos. Německá automobilka zatím vypustila jen pár základních informací, tou nejdůležitější je ale potvrzení tohoto projektu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Ne, letošní rok na zajímavá auta opravdu nebude prázdný. Sportovní divize Mercedesu slaví padesátiny, a když už se jedná o kulatiny, přijde něco opravdu speciálního. Mercedes už oficiálně potvrdil, že můžeme čekat nový hypersportovní model, který půjde po krku ničemu menšímu než McLarenu P1, LaFerrari, Porsche 918 a Bugatti Chiron.

Pracovní název je Mercedes-AMG Project One a z dostupných informací je zřejmé, že pod kapotou bude motor s minimálně 1000 koňskými silami. Pod kapotou nebude dvanáctiválec, jak by se dalo předpokládat, ale šestiválcový motor z Formule 1, kterému budou pomáhat dva elektromotory.

Podle informací britského TopGearu, který vyzpovídal šéfa automobilky, Dietera Zetscheho, by se produkční verze měla ukázat už v září na frankfurtském autosalonu.

Cena bude činit dva milióny eur, tedy zhruba 54 miliónů korun. Produkce bude limitovaná, pravděpodobně na 300 kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám