Hlavní obsah

Volkswagen si chce akumulátory vyrábět sám

Potřeba stabilních dodávek bez překvapení, jaké zažil koncern Volkswagen před nedávnem při výpadku dodávek dílů od externích firem, vede firmu k úvahám o postavení vlastní továrny na výrobu akumulátorů.

Foto: Volkswagen

Základ pro koncept elektromobilu Volkswagen I.D. v sobě nese podlahu plnou akumulátorů

Článek

Během léta měl koncern VW ohromné problémy, kdy dvě firmy ES Automobilguss a Car Trim odmítly dál dodávat součástky koncernu, a tak musela být na týden zrušena i výroba stěžejního auta značky – Volkswagenu Golf.

VW si uvědomuje, že závislost na stěžejní součástce, která bude potřeba víc a víc (očekává se, že jich bude potřeba ročně asi tři milióny) na externím dodavateli může být smrtící.

A tak pro Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung uvedl šéf koncernu Matthias Müller, že jeho firma uvažuje o stavbě vlastního výrobního závodu, kde by nebyla závislá na některém z dodavatelů, byť by to byl někdo z velkého trojlístku – LG Chem, Samsung SDI a Panasonic.

Zatím je vše jen ve fázi rozvah, ale připomeňme, že ze stejných důvodů už vlastní továrnu na akumulátory postavila i Honda a Tesla, která dokonce plánuje rozšíření své Gigafactory do Evropy a uvažuje se, že by to mohlo být i u nás. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám