Hlavní obsah

Audi RS 3 dostalo 400koňový pětiválec z TT RS

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi ve světové premiéře na stále probíhajícím autosalonu v Paříži ukázalo kromě nové Q5 také RS 3, model vybavený 400koňovým motorem. Žádné jiné Audi A3 nemá a nikdy nemělo pod kapotou výkonnější agregát.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi RS 3

Článek

Modrý sedan na pařížském výstavišti budil pozornost. Přední maska má ostřejší rysy, podvozek je o 25 mm nižší, auto má větší rozchod a celkový dynamický postoj korunují 19palcová kola a malý zadní pevný spoiler.

Dvě obří koncovky výfuku a zadní difuzor jsou stejné jako v případě poslední generace nejostřejšího provedení TT. Za příplatek je možné mít karbon-keramické brzdy, standardní ocelové kotouče mají vpředu rozměr 370 milimetrů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi RS 3

Motor 2.5 TFSI, který jako první dostalo kupé a roadster TT RS, má v RS 3 stejný výkon. To znamená 294 kW (400 k) a točivý moment 480 Nm (1700 a 5850 otáček). Sedan RS 3 zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy. Kupé TT RS je ještě rychlejší, ve stejné disciplíně potřebuje jenom 3,7 sekundy.

BEZ KOMENTÁŘE: Zrychlení Audi TT RS z 0 na 196 km/hVideo: Novinky

Automobilka zatím neuvedla, kdy se RS 3 dostane na trh. V prodeji zatím není ani „dárce agregátu”, nový model TT RS. Jeho první test si můžete přečíst v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi RS 3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám