Hlavní obsah

Škoda údajně vstoupí v příštím roce na trh Jižní Koreje

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle informací serveru Automotive News se mladoboleslavská automobilka chystá v roce 2017 vstoupit na jihokorejský trh. Právě na zdejším trhu za údajné falšování dokumentů při testech emisí a hluku vyměřili Volkswagenu pokutu 17,8 miliardy wonů (asi 388 miliónů korun) a zakázali mu zde prodávat své modely.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Automobilka informaci z Automotive News nechtěla komentovat. „Průběžně analyzujeme trhy, které by pro značku mohly mít potenciál. Konkrétní rozhodnutí o datu vstupu zatím nepadlo,” uvedl pro Novinky.cz Tomáš Kubík z tiskového oddělení automobilky.

Podle zatím neoficiálních informací se Škoda chystá vstoupit kromě korejského také na íránský trh a zvažuje i vstup do Spojených států. Pracovníci Škody, s nimiž Novinky.cz měly možnost hovořit, považují vstup na všechny tři výše uvedené trhy za „hotovou věc”. V USA nyní kvůli podvodům s emisemi, odhaleným loni v září, čelí značka Volkswagen obřím problémům. [celá zpráva]

V Jižní Koreji se ročně prodají necelé dva milióny vozidel. Z této asijské země poházejí značky Kia a Hyundai, které mají v Česku (Nošovice) nebo na Slovensku své výrobní závody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám