Hlavní obsah

Nejlepší dodávka roku je Volkswagen Crafter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od roku 1992 se uděluje titul Van of the Year. A letos tento prestižní titul získal Volkswagen, a to s novou generací modelu Crafter. Na druhém místě se umístila trojice Citroën Jumpy, Peugeot Expert a Toyota Proace Van. Na třetím je Iveco Daily Euro 6.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Crafter (2016)

Článek

Titul dodávky roku není jen tak nějaký papír pro okrasu. Tohle je výsledek hlasování odborných novinářů, kteří se zabývají užitkovými vozidly, z 24 zemí Evropy. Ti udělují své body jednotlivým přihlášeným vozům, odůvodňují svá rozhodnutí a nakonec je vyhlášen jen jeden vítěz. A tentokrát je to Volkswagen Crafter, a nutno dodat, že letos měl opravdu velkou konkurenci.

Například na druhém místě se umístila trojice Citroën Jumpy, Peugeot Expert a Toyota Proace Van. Na třetím místě pak je Iveco Daily Euro 6, čtvrtý Ford Transit Custom Euro 6 a na pátém Hyundai H350. Jak vidíte, tohle je opravdu silná konkurence.

Volkswagen ale vyhrál s přehledem. Získal 101 bodů, zatímco druhé místo nastřádalo bodů 89.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Crafter (2016)

Sluší se ještě něco říct o vítězovi. Jde o zcela novou generaci, která byla vyvíjena samostatně, což je v dnešních poměrech, kdy automobilky ve velkém sdílejí techniku a výrobu jediného auta s různými značkami, celkem unikát.

Speciálně pro nový crafter byl vyvinutý motor 2.0 TDI „EA288 Nutz“. Zákazníci budou mít k dispozici verze s výkonem 75 kW (102 k), 90 kW (122 k) a 103 kW (140 k) nebo verzi TDI BiTurbo s výkonem 130 kW (177 k). V závislosti na variantě jsou motory nabízeny s pohonem předních, zadních nebo všech kol 4MOTION.

Zákazníci mají navíc u všech druhů pohonu na výběr mezi mechanickou a automatickou převodovkou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám