Hlavní obsah

Škoda odtajnila interiér kodiaqu dva dny před světovou premiérou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak přece jen. Dva dny před dlouhodobě ohlášenou světovou premiérou v Berlíně chce mladoboleslavská automobilka vytěžit trochu mediální pozornosti navíc. Vůbec poprvé zveřejňuje fotografie interiéru nového SUV Kodiaq.

Škoda Kodiaq - interiér (upoutávka) Video: Škoda Auto

 
Článek

Proti superbu je kodiaq s rozměry 4697 x 1882 x 1676 mm mírně kratší, o trochu širší, avšak výrazně vyšší. Vzadu je ale díky rozvoru náprav 2791 mm místa dostatek a pohodlně se usadíte i za volantem. Ten mimochodem může být konečně vyhřívaný, intenzita topicích těles je nastavitelná ve třech stupních.

Škodovka konečně vyslyšela nářky majitelů poslední generace superbu, kterým se nelíbila subtilní páka automatické převodovky, a přišla s větší a masivnější pákou (jakou měl třeba „dvojkový“ superb). Superb se hezčí páky dočká později v rámci modelové péče, kodiaq ji bude mít od samotného začátku produkce. Nepochopitelně ale i on dostal příliš malé vnitřní zpětné zrcátko, které vadí i v superbu.

Foto: Škoda Auto

Kodiaq má podobnou architekturu interiéru jako superb, jiné jsou výdechy klimatizace a umístění multimediálního systému

Foto: Škoda Auto

Kodiaq je prvním sedmimístným vozem Škoda

V pětimístné konfiguraci má kufr 720 litrů

Jak již víte, kodiaq je první škodovkou v historii, která dle homologací zvládne odvézt sedm pasažérů (konfigurace sedadel je 2 + 3 + 2). Vyzkoušeli jsme to a už jenom nasoukat se do třetí řady sedadel je trochu akrobatický úkon.

Vzadu dle očekávání mnoho místa není – zejména pro hlavu, a kolena budete mít napasovaná v opěradle druhé řady. Ta je ovšem posuvná o 180 mm, nouzové převezení třeba dětí na fotbalový kroužek je tak lehce uskutečnitelné a navíc – žádný z konkurentů se svými sedmimístnými SUV nenabídne více prostoru.

Foto: Škoda Auto

Kodiaq má ze škodovek největší kufr, až 720 litrů.

Kufr nabízí v pětimístném uspořádání vynikajících 720 litrů. Do této hodnoty je ale započítána i plocha pro rezervní kolo (asi 30 litrů). V sedmimístném uspořádání se sedadly sklopenými do podlahy je to 630 litrů, a pokud jsou sedadla vytažena, klesne objem zavazadlového prostoru na 270 litrů (zhruba Fabia hatchback).

Ke kompletnímu odhalení dojde tento čtvrtek ve 20.00 na speciální akci v Berlíně. Novinky.cz přinesou reportáž z této akce a těšit se můžete i na exkluzivní studiové fotografie.

Foto: Škoda Auto

Kodiaq má podobnou architekturu interiéru jako superb, jiné jsou výdechy klimatizace a umístění multimediálního systému

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám