Hlavní obsah

BMW M5 po tuningu dá dvoustovkou za deset sekund

Upravit rychlá auta na ještě rychlejší je tradiční a velmi oblíbená kratochvíle tuningových firem. Tohle BMW M5 patří dortmundské firmě Carbonfiber Dynamics a karoserie je upravena díly japonské 3DDesign.

Foto: Carbonfiber Dynamics

BMW M5 od Carbonfiber Dynamics a 3DDesign

Článek

BMW M5 není žádný beránek. Je to solidní sportovní náčiní, ve kterém můžete ukázat, jaké to je vrhat se do zatáček na Severní smyčce Nürburgringu, i vašim dětem, když je pořádně pevně připoutáte do dětských sedaček vzadu.

Jenže ne každému je to dost. A navíc upravit pořádné auto, jako je BMW M5 je o něco větší zábava než třeba Hyundai i10. A tak Carbonfiber Dynamics vzali BMW M5 a dodali mu přední lízátko, zadní spoiler i difuzor od japonského 3DDesign. A k tomu pořádná jednadvacetipalcová kola Vossen.

Foto: Carbonfiber Dynamics

BMW M5 od Carbonfiber Dynamics a 3DDesign

Ale to není to nejdůležitější. Důležitý je osmiválec pod kapotou s objemem 4,4 litru. Dvojice turbodmychadel si přímo říká o úpravu. A tady je opravdu rázná. Z 441 kW (600 koní) vzrostl výkon na 610 kW (818 koní). A teď, co to s autem udělá: ze 100 na 200 km/h se dostane za 6,6 sekundy. Firma neuvádí maximální rychlost. Ale vzhledem k tomu, že BMW M5 bez omezovače zvládne letět 305 km/h, domníváme se, že tohle bude ještě rychlejší.

Určitě se ptáte na cenu. Tak ta bude představena až na výstavní premiéře, což bude v lednu příštího roku na autosalonu v Detroitu.

Foto: Carbonfiber Dynamics

BMW M5 od Carbonfiber Dynamics a 3DDesign

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám